ISSN (electronic): 2292-9592 | Frequency: 4 issues per year

The Canadian Journal of Dietetic Practice and Research is the official peer-reviewed quarterly publication of Dietitians of Canada. The Journal publishes manuscripts of original research, professional practice and reviews that contribute to best practice in Canadian dietetics, including clinical nutrition, community nutrition, public health, food service administration, and professional education. 

The Journal (formerly the Journal of the Canadian Dietetic Association) was first established in 1939. It was made available online as well as in print in 2007 and in 2014 became available exclusively online.

La Revue canadienne de la pratique et de la recherche en diététique est la publication officielle évaluée par des pairs des Diététistes du Canada; la Revue est publiée trimestriellement. La Revue publie des manuscrits de recherche originale, de pratique professionnelle et de révisions qui contribuent à une meilleure pratique de la diététique au Canada, notamment en nutrition clinique, nutrition communautaire, nutrition en santé publique, administration de services alimentaires et éducation professionnelle. 

La Revue (anciennement la Revue de l'Association canadienne des diététistes) a vu le jour en 1939. Elle a été offerte en ligne de même qu'en format papier en 2007 et, en 2014, est devenue disponible exclusivement en ligne.

Fname Lname
Naomi Cahill PhD, RD
Editor / Rédactrice en chef

Kingston, ON Canada, Ontario, Canada

Naomi Cahill recently took on the role of Editor in April 2020. She has a diverse background in dietetics having worked in clinical, community, academic, and non-profit settings. She holds a PhD in Epidemiology from Queens University, where her thesis focused on optimizing nutrition therapy in critically ill patients. Her research interests include Knowledge Translation, strategic communication, and Women’s Health. Naomi is also the Content and Communications Manager for the Society for Implementation Science in Nutrition.

Naomi Cahill assume le rôle de rédactrice en chef depuis avril 2020. Elle possède une expérience diversifiée en diététique. En effet, elle a travaillé dans les milieux clinique, communautaire et universitaire, ainsi que dans le secteur des organismes à but non lucratif. Elle détient un doctorat en épidémiologie de l’Université Queen’s, et sa thèse portait sur l’optimisation de la thérapie nutritionnelle chez les patients gravement malades. Ses intérêts de recherche incluent le transfert des connaissances, les communications stratégiques et la santé des femmes. Naomi est également gestionnaire du contenu et des communications pour la Society for Implementation Science in Nutrition.


Fname Lname
Melissa Fernandez, PhD, RD

Associate Editor / French Editor

Rédactrice en chef adjoint / rédactrice en chef pour les articles een français

Edmonton, AB

Melissa obtained her doctoral degree in nutrition from Université Laval in 2019 following completion of a Masters in Nutrition and Dietetic Training at McGill University. Currently she is a CIHR Postdoctoral Fellow with the School of Public Health at the University of Alberta. Her research explores the influence of the Internet on food environments and food literacy. She is also a member of the College of Dietitians of Alberta.

Melissa a obtenu son doctorat en nutrition de l’Université Laval en 2019 après avoir complété une maitrise en nutrition et un stage en diététique à l’Université McGill. Elle a reçu une bourse de recherche des IRSC pour faire un stage postdoctoral à l’École de santé publique de l’Université d’Alberta. Ses activités de recherche explorent l’influence de l’Internet sur les environnements alimentaires et la littéracie alimentaire. Elle est également membre du « College of Dietitians of Alberta ».


Editorial Board

Click here to learn more about the Editorial Board.

Indexed in:

MEDLINE/PubMed, Google, EBSCO, EBSCOHost, CINAHL, CrossRef, ReadCube, ProQuest, IFIS, Elsevier, and National Archive Publishing Co.